Zanimljivosti

Zanimljivosti U zarđalom starom sefu pronašli 24.000 evra!

Kompanija za recikliranje otpada iz Ipsviča, u Engleskoj, trebalo je u junu ove godine da uništi četiri stara sefa na otpadu, ali je radnike u jednom od sefova dočekalo prijatno iznanađenje: paprne novčanice i metalni novac u ukpnoj vrednosti od 20. 000 funti (oko 24. 000 evra).

Zanimljivosti Ova dva dana su najkritičnija: Ko će preživeti "Crveni utorak"?

Mnogi parovi se raduju proslavi Dana zaljubljenih kao najromantičnijeg dana u godini. Ali samo ako "preguraju" 12. februar ili "Crveni utorak". Pitate se zbog čega?

Zanimljivosti Sve više ljubitelja knjige

Ukoliko ovih dana tragate za naslovima koje biste rado čitali, ono što je evidentno je da je izbor nikad bogatiji. Od klasika, bestselera pa do dječijih knjiga, danas je dostupno baš sve. U knjižarama kažu da je sve više čitalaca I da kupuju svi bez obzira na pol I godine. Posebno su aktuelna nagrađivana izdanja.

Zanimljivosti Princ Filip odlučio da prestane da vozi

Suprug britanske kraljice Elizabete Druge, 97-godišnji princ Filip odlučio je da prestane da vozi, navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Zanimljivosti „Roma“ i „Miljenica“ najbolji filmovi po izboru Bafte

Nagrada Britanske akademije za filmsku umetnost za najbolji film pripala je crno-belom filmu „Roma“ meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona, dok je za najbolji britanski film proglašena „Miljenica“ Jorgosa Lantimosa.

Zanimljivosti "Ženski Sneško priča o borbi protiv globalnog zagrevanja"

Američki predsednik SAD Donald Tramp prokomentarisao je na Tviteru objavu kandidature demokratske senatorke iz Minesote Ejmi Klobušar za predsednike izbore u SAD 2020. godine, nazvavši je "ženskim Sneškom" koji priča o borbi protiv globalnog zagrevanja, dan nakon što je njenu demokratsku konkurentkinju Elizabet Voren u tvitu pominjao kao "Pokahontas".

Zanimljivosti Bred se vratio bivšoj ljubavi

Ovog vikenda holivudska zvezda Dženifer Aniston napravila je veliku proslavu povodom svog 50. rođendana, a među gostima je primećen i njen bivši suprug.

Zanimljivosti Sada i definitivno: NASA izgubila vezu sa satelitima

Prva dva satelita koja su lansirana u svrhu interplanetarne misije više nisu u kontaktu s američkom svemirskom agencijom NASA-om.

Zanimljivosti Modna ikona i u 98. godini

Svjetski poznata modna ikona Iris Apfel, koja je napunila 97 godina, potpisala je ugovor s jednom od najistaknutijih svjetskih agencija za modeling "IMG Models". H

Zanimljivosti Knez Mihailo znao da piše već sa pet godina

Svedočanstva bogate srpske istorije, lični predmeti koji govore o fizičkim karakteristikama naših kraljeva, primerak prve srpske štampane Biblije, pa prvo izdanje Nušićeve "Autobiografije" sa njegovim potpisom, ali i knjiga od svile i knjiga na pirinču koja može da se pretvori u jestivu kašu, samo su neki od primeraka u Muzeju knjige i putovanja.