/slikaFoto: Printscreen
Estrada

ONI SU JEDVA PREŽIVELI: Darko, Dea i Vanja za dlaku izbegli smrt!

Proteklih godina mnogim poznatim ličnostima u određenim momentima život je visio o koncu i samo zahvaljujući sreći i naporu lekaru oni su i dalje živi i prisutni u javnosti. Neki od njih samo su doprineli tome svojim neodgovornim ponašanjem, poput Darka Lazića i Danila Ikodinovića, a ima i onih koji su zbog zdravstvenih problema bili na ivici smrti. U drugu kategoriju spadaju Indi Aradinović, Bane Obradović, Dea Đurđević, Kalina Kovačević.


Darko Lazić

Pijan napravio udes pre dve godine, još trpi posledice

Jedna od najudarnijih vesti krajem 2018. godine bila je da je Darko Lazić imao stravičnu saobraćajnu nesreću kada je sleteo s puta blizu Pećinaca. Prve informacije nakon saobraćajke ukazivale su na to da je pevač učinio više saobraćajnih propusta - nije bio vezan, vozio je pod dejstvom alkohola, a takođe je vozio i više od sto na sat.

Darko je primljen u KBC Zemun, gde su se lekari danima borili za njegov život. Zbog povreda koje je imao morali su da ga uvedu u veštačku komu, kako bi se njegovo telo što pre oporavilo od traume. Pevaču su otkazali bubrezi i jedno plućno krilo, zbog čega nije mogao da bude odmah operisan.

U saobraćajnoj nezgodi zadobio je povrede glave, slomljena mu je butna kost, kao i nekoliko rebara, a noga mu je izletela iz kuka. Lazić je nedeljama bio u kritičnom stanju i imao je vrlo male šanse da preživi, i mnogi su uvereni da je imao veliku sreću što se izvukao. Nakon toga, Darko se mesecima oporavljao u banji, ali i dan-danas ima problem s nogom.

Dea Đurđević

Pošla na posao pa joj autobus otkinuo ruku

Za razliku od Lazića, Dea Đurđević je zamalo nastradala, ali ne svojom krivicom. Voditeljka je u prošle godine u februaru doživela jezivu nesreću kada ju je udario autobus. Ovom događaju prethodio je manji sudar nje i devojke u drugom automobilu. Kada su izašle iz kola kako bi pogledale kolika je šteta, Deu je pokupio autobus na trotoaru i otkinuo joj ruku.

Pored toga, voditeljka je imala kontuziju srca, nagnječenje pluća, vodu u plućima, polomljenu karlicu na dva mesta, polomljeni donji deo kičme, delimičnu paralizu desne noge i potpunu paralizu leve noge, kao i brojne hematome po celom telu. Lekari su se danima borili za njen život, a kada su napokon uspeli da je stabilizuju, krenuli su sa operacijama.

Za kratko vreme Dea je imala više od 20 operacija. Na sreću, uspela je da se izvuče, ruku uspeva pomalo da pokreće, ali će joj trebati još mnogo vremena za potpuni oporavak.

 - Oni su rekli da nikada nisu videli takve saobraćajne povrede, a da je svaka mogla da me košta života. Više od 20 operacija sam imala, primila sam više od 200 anestezija, za bilo kakav pokret su morali da me uspavaju kako bi srce moglo da izdrži.

 - Primala sam morfijum dva i po meseca svaki dan 24 sata i na svaka četiri sata poneki analgetik u vrat. Umrla sam tri puta i svaki put su lekari uspeli da mi spasu život. Ležim na leđima većosam meseci - rekla je Dea jednom prilikom.

Danilo Ikodinović

Prebrzo vozio motor

Vaterpolista je teško povređen 2008. godine na magistrali kod mesta Kać kada se, zbog neprilagođene brzine i u alkoholisanom stanju, svojim motorom zakucao u "juga" ispred sebe.

Zadobio je teške povrede, prelom desne nadlaktice, povrede krvnih sudova i živaca desne ruke, razderotine na nogama, a nakon što su ga primili u KBC Vojvodina, bio je u veštačkoj komi. Operacija je trajala više od sedam sati i lekari nisu bili sigurni da će preživeti.

Pored povreda glave, njegova desna ruka je bila najkritičnija, jer je došlo do kidanja arterija i nerava, te i danas ima problem i Danilo tu ruku ne može da pomera.

Vanja Mijatović

U udesu polomila grudni koš i tri pršljena

Sve je potresla vest 2013. godine da su zvezde "Granda" doživele udes na auto-putu Novi Sad - Beograd. Stefan Petrušić udario je u neosvetljene betonske stubove kada su sa njim u autu bile Ana Sević i Vanja Mijatović.

Pevač i koleginica na suvozačkom mestu su prošli s manjim povredama, dok se Mijatovićka borila za život. Nakon što joj je ukazana prva pomoć, prebačena je u kraljevačku bolnicu sa prelomima grudnog koša i tri pršljena.

 - Svaki put se stresem kad prođem tuda. Slavim taj dan kao drugi rođendan. Neprijatno mi je, vrati mi se scena, fleševi. Setim se kako mi je bilo, kako sam se osećala, kako sam jedva disala i jedva ostala živa. Ne bude mi ugodno - priznala je Vanja pre nekoliko godina.

Indi Aradinović

Htela da smrša, pa zamalo umrla

Ko god malo bolje prati estradna dešavanja sigurno zna koliko je Indi Aradinović puta ponovila da želi da smrša. Svašta je probala da u tome uspe i nije bilo dobrih rezultata, pa je u proleće ove godine rešila da ode na ugradnju prstena oko želuca. Nakon operacije njeno zdravstveno stanje se zakomplikovalo, nije mogla da konzumira hranu, povraćala je, a onda su počele temperature.

Prebačena je u Urgentni centar gde su joj lekari odstranili slezinu i ugradili bajpas u želudac. Dugo se borila i prognoze za oporavak bile su loše, ali je ona na kraju uspela da se izvuče.

Kalina Kovačević

Oba porođaja teško podnela

Pre više od godinu dana Kalina Kovačević dobila je drugu ćerku Aniku sa suprugom Vladimirom, a tek nedavno je ispričala kroz kakve su muke prošli na porođaju.

 - Tokom te trudnoće mi se desio problem, porodila sam se dva meseca ranije. Hitan carski rez. Znam šta znači zanemeti od bola, jer nisi ugrožen ti, već biće kojem si u tom trenutku podario život i za koje si se toliko borio - rekla je glumica, a potom se prisetila prve trudnoće, kada joj je život visio o koncu.

- Tri dana nakon što sam rodila Mionu dobila sam sepsu, inficirala mi se materica, bila sam šest nedelja u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu, jer dete ne možeš da dojiš kad si na teškim antibioticima. To mi je bio veoma stresan period u životu. Kad sam imala kliničku smrt jer sam odreagovala na neki lek, meni je u glavi prošao čitav moj život kroz slike i nisam se plašila - kazala je Kalina. 

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Ostavite komentar