/slikaFoto: www.b92.com
Estrada

Bivši menadžer "Nirvane": "Nije mogao da ignoriše unutrašnje demone"

Povodom 25. godišnjice smrti frontmena grupe "Nirvana" Kurta Kobejna, bivši menadžer Deni Goldberg najavio je da će objaviti knjigu o njegovom životu.


Golberg, koji je bio zadužen za bend u period od 1990. do 1994. godine, "vodio" je i "Led Cepelin" i Boni Rajt.

Knjiga se oslanja na sećanja Denija Goldbega i trebalo bi da izađe 2. aprila, a u njoj će fanovi "Nirvane" moći da pročitaju kako je tekao njihov vrtoglavi uspeh sve do dana kada je Kobejn odlučio da se ubije.

On je rekao da su se mediji dugo samo fokusirali na tragediju njegove smrti, “iako je to nemoguće ignorisati, te unutrašnje demone koji su ga muččli”.

Deni Goldberg/ Foto: Getty

"Iako je nemoguće ignorisati unutrašnje demone koji su ga mučili, istražujući i pišući ovu knjigu, češće sam mislio o tome koliko je Kurt bio sjajan, o njegovom smislu za humor, njegovoj ljubaznosti… Bio je toliko kompleksan kao ličnost i nadam se das am ovom knjigom bar malo uspeo dag a približim fanovima", rekao je Goldberg.

U te četiri godine Nirvana je objavila jedan od najvećih albuma "Nevermind", Kobejn je u vezi sa američkom rok muzičarkom Kortni Lov dobio ćerku, a borio se i sa zavisnošću.

"Medijski prikazi Kurta fokusiraju se na tragediju njegove smrti. Iako je nemoguće ignorisati unutrašnje demone koji su ga mučili, istražujući i pišući 'Serving the Servant', često sam se podsećao Kurtove briljantnosti, smisla za humor i njegove ljubaznosti prema većini ljudi oko njega. Bio je tako složen da nijedna osoba nije iskusila istu osobu, ali se nadam da ću moći dodati još jednu dimenziju Kurtovoj ostavštini", kazao je Goldberg.

Izvor: www.b92.com

Komentari

Ostavite komentar