Život

Život Grčka objavila novi uslov za ulazak u zemlju

I ove subote Grčka je objavila nove uslove za ulazak u tu zemlju, a za državljane Srbije važi jedno novo pravilo.

Život Zašto nije dobro da pijete kafu nakon besane noći

Većina nas je bar jednom posegnula za šoljom kafe nakon noći lošeg sna. Ta navika nije rijetkost, ali zapravo nema pozitivnih posljedica kao što smo mislili i neće nam pomoći da taj san nadoknadimo, pokazalo je novo istraživanje objavljeno u "Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory & Cognition".

Život Zašto je ponekad "nemoguće" probuditi se?

Ono stanje koje nam je svima vrlo poznato - kada se ujutro probudimo, a "nismo ni za šta", nego samo prolazimo kroz radnje, a kao da i dalje spavamo - ima svoje ime, radi se o inerciji spavanja.

Život I muškarci glume orgazam, ali zašto to rade?

Žene mogu odglumiti orgazam i ponekad to čine maestralno. Prisjetite se Meg Rajan u filmu 'Kad je Hari sreo Sali' - za stolom, dok ručaju u "Katz's Deliu" na Menhetnu, posvađali su se oko toga mogu li muškarci prepoznati kad se žena pretvara da je doživjela orgazam, pa Sali izvede živopisnu scenu glumeći orgazam pred svima u restoranu, kako bi pokazala koliko lažni orgazam može biti realan.

Život Koje je najbolje doba dana za seks za ženu, a koje za muškarca?

Krenulo se od pretpostavke da na seksualnu želju utiču hormoni koji se oslobađaju tokom menstrualnog ciklusa. Podaci pokazuju da su slobodne žene aktivnije u početnoj fazi ciklusa, kada estradiol kontroliše sazrijevanje jajašca u jajnicima, a da su žene u vezi aktivnije kad je nivo progesterona najviši, što je na početku i na kraju ciklusa.

Život Šta se dešava u tijelu kada progutate žvaku

Vjerovatno ste čuli priče o tome kako jednom progutana žvaka može da ostane u stomaku sedam ili više godina. Ali, većina tih priča je nastala tako što su roditelji htjeli da zaplaše djecu da ne gutaju žvake.

 

Život Seks poze koje umanjuju stres, za jednu vjerovatno nikad niste čuli

Argument da zapravo sve poze u seksu tjeraju stres i tjeskobu je sasvim na mjestu, ali stručnjaci tvrde da ovih šest poza to čini bolje od drugih.

Osim toga, omogućuju i veću povezanost s partnerom.

Život Možemo li prepoznati prskano voće i povrće

Sa izuzetkom proizvoda malobrojnih proizvođača sertifikovanog organskog voća i povrća, ovakvi proizvodi koje se prodaju na pijaci i u marketima tretirani su pesticidima.

Život Ishrana utiče na mušku plodnost

Naučnici već godinama pokušavaju da spriječe zabrinjavajući trend opadanja kvaliteta sperme kod muškaraca i probleme sa plodnošću.

Život Koliko visina može da utiče na gubitak kilograma?

Kada je u pitanju gubitak kilograma, najuspješnija sredstva i metode mogu da se razlikuju od osobe do osobe.