/slikaFoto: Internet
Zanimljivosti

Sve više ljubitelja knjige

Ukoliko ovih dana tragate za naslovima koje biste rado čitali, ono što je evidentno je da je izbor nikad bogatiji. Od klasika, bestselera pa do dječijih knjiga, danas je dostupno baš sve. U knjižarama kažu da je sve više čitalaca I da kupuju svi bez obzira na pol I godine. Posebno su aktuelna nagrađivana izdanja.


Čitanje je jedan od najboljih načina kako da obogatite svoj rječnik, tako proširujete fond riječi, podstiče I bolje izražavanje,ali prije svega čitanje stvara jedan poseban krug koji svakom rječju uspjeva da vas odvede u potpuno druge svijetove. Nema mjeseca ili doba koje je pogodno za čitanje reći će vam strastveni ljubitelji knjige. Ipak ima onih koji preferiraju da se više posvete čitanju u vrijeme zimskih dana ili godišnjih odmora. Prema riječima onih koji se bave prodajom knjiga, i početak ove godine obilježio je povećan broj ljudi koji kupuju knjige, kaže Sandra Božič, radnik u knjižari.

Na top listi deset najprodavanijih našli su se i neki klasici, ali i veliki broj novijih izdanja koja su tematikom i stilom pisanja pronašli put do čitalaca. Ono što je pohvalno jeste i sve više mladih koji dolaze u potragu za novim naslovima.

Bez obzira što smo danas svjedoci da su pametni telefoni I internet okupirali svijet, utješno je znati da za knjige još ima nade i da uvijek imaju svoju publiku.

BN TV

Izvor: www.rtvbn.com

Komentari

Ostavite komentar