/slikaFoto: Internet
Život

Kako protiv celulita?

Leto je na pragu, a sve one žene koje se neprijatno iznenade neočekivanom pojavom celulita treba da što pre naprave piling od kafe, supu od koprive i oblog od bršljena.


LETO je na pragu, a sve one žene koje se neprijatno iznenade neočekivanom pojavom celulita treba da što pre naprave piling od kafe, supu od koprive i oblog od bršljena.

Pored malo kretanja, najčešći razlog pojave celulita je loša ishrana, pa odmah treba početi sa biljnim čajevima i unošenjem hrane koja ima omega 3 masne kiseline. U ishranu treba uneti paradajz, borovnice i lubenice.

Oblog od bršljena

Mladi izdanci bršljana se seckaju na komadiće veličine dva-tri centimetra. Od lanenog platna se naprave džakčići koji pokrivaju deo kože pod celulitom. Džakčići se napune bršljenom i zajedno popare vrelom vodom. Kada temperatura postane podnošljiva, džakčići se stavljaju na delove tela pod celulitom, a preko frotir. Džakčići se drže što duže, najmanje pola sata.

Beli čaj

Beli čaj sprečava smanjenu proizvodnju elastina i kolagena, koji ne dozvoljavaju da se pojavi celulit. Ovaj čaj ima blag ukus i priprema se drugačije od ostalih. Listići se prelivaju četiri puta prokuvanom vodom i drže svaki put sve duže. Četvrti put se čaj drži 15 minuta. Pije se rashlađen u malim gutljajima. Pošto sadrži kofein nikada se ne pije pre spavanja.

Supa od koprive

Supa od koprive se pravi od mladih listova koji se uz začine kuvaju na laganoj vatri i jede tri puta dnevno, a kasnije nekoliko puta nedeljno.

Piling od kafe

Četvrtina šolje zrna kafe se pomeša sa tri kašike krupnog šećera i dve-tri kašike rafinisanog kokosovog ulja. Kada se dobije pasta, sipa se u staklenu teglu. Nekoliko puta nedeljno se ovom pastom masira koža na kojoj se pojavio celulit.

Četkanje

Četkom od prirodnih konjskih dlaka (ili biljnih prerađevina) četka se mesto na kojem se pojavio celulit. To su najčešće butine, a četkaju se ujutru i uveče. To se radi ravnomernim potezima odozgo nadole i obrnuto. Koža sa celulitom ne sme da se četka kružnim potezima.

Izvor: www.novosti.rs

Komentari

Ostavite komentar