/slikaFoto: www.telegraf.rs
Zanimljivosti

Amerikanci ne znaju da pronađu Evropu na mapi sveta!!!

Odavno vlada mišljenje da Amerikance ne zanima ostatak sveta, ali i da su ograničeni i gluplji od, na primer, Evropljana


Poznati američki voditelj Džimi Kimel ponizio je sopstvenu naciju pitavši Amerikance da kažu kako se zovu pojedine zemlje na mapi. Oduvek vlada mišljenje da Amerikance ne zanima ostatak sveta ali i da su ograničeni, a najnoviji snimak je to i potvrdio.

Njegov tim je na ulicama Los Anđelesa postavio mapu sveta i upitao prolaznike da li mogu da kažu kako se zove bar jedna zemlja. Većina je pokazivala na Afriku, a kada im je rečeno da je to kontinet, oni su bili u čudu.

Slučajni prolaznici čudili su se zašto bi neko uopšte znao kako se zovu zemlje Afrike, ali i neki od njih nisu znali ni Ameriku da pronađu na mapi.

Amerikanci nisu znali ni Evropu da pronađu na mapi, niti da navedu ijednu državu Južne Amerike.

Odavno vlada mišljenje da Amerikance ne zanima ostatak sveta, ali i da su ograničeni i gluplji od, na primer, Evropljana.

Ovo nije prvi put da su Amerikanci pokazali neznanje.

Vašington post je 2014. objavio istraživanje u kojem je samo 14 posto Amerikanaca moglo da pronađe Ukrajinu na mapi. Veliki procenat ljudi smestio je ovu zemlju na Grenland.

Izvor: Telegraf

Komentari

Ostavite komentar