/slikaFoto: Internet
Ostalo

Klunijevi dali 100.000 dolara za djecu migranata

Glumac Džordž Kluni i njegova supruga Amal dali su 100. 000 dolara jednom udruženju koje se bavi pravima dece migranata posle nezadovoljstva prema američkoj migracionoj politici čija je posledica odvajanje 2. 300 dece od roditelja.


Glumac Džordž Kluni i njegova supruga Amal dali su 100.000 dolara jednom udruženju koje se bavi pravima dece migranata posle nezadovoljstva prema američkoj migracionoj politici čija je posledica odvajanje 2.300 dece od roditelja prilikom ilegalnog prelaska meksičke granice tokom nekoliko nedelja.

Udruženje za prava dece imigranata (Young Center for Immigrant Children's Rights) saopštilo je danas da je dobilo donaciju od 100.000 dolata od Klunijevih.

Džordž i Amal Kluni koji poslednjih meseci daju druge novčane priloge za podršku kontrole naoružanja ili za borbu protiv ekstremizma posle demonstrancija ekstremne desnice 2017. godine u SAD, deo su brojnih poznatih ličnosti koje osuđuju politiku razdvajanja porodice migranata.

Muzičar Brus Springstin je juče prekinuo nastup u Brodveju rekavši da se na američkoj granici dešavaju "užasno nehumane situacije".

Pevač Džon Ledžend i njegova surpuga su dali 288.000 dolara američkom udruženju za zaštitu građanskih prava, poznatoj Američkoj uniji za građanske slobode (ACLU), kako bi privukli pažnju, kako su rekli, na "nehumanu politiku" administracije predsednika Donalda Trampa.

Usred tog rastućeg nezadovoljstva u zemlji i inostranstvu, Tramp je večeras izjavio da će uskoro potpisati ukaz kojim će se sprečiti razdvajanje porodica migranata koje ilegalno pređu granicu s Meksikom.

Izvor: www.novosti.rs

Komentari

Ostavite komentar