/slikaFoto: Internet
Ostalo

U toku je prvi talas sniženja

Poslednjih dana jula u bijeljinskim prodavnicama i tržnim centrima krenuo je prvi talas velikih rasprodaja, a sniženja se kreću od 20 do 50 odsto.


Trgovci su najviše spustili cijene obuće i odjeće u namjeri da zalihe prodaju dok jesenja kolekcija ne stigne na rafove, ali se po nižim cijenama mogu pazariti i aksesoar, kozmetika, nakit, oprema za plažu.
U svijetu prodaje brojne stvari su se promijenile. Trgovci I trgovački lanci počeli su da prate mogućnosti kupaca, istovremeno nalazeći to kao način kako da se riješe zaliha, te su sada sniženja I akcije mnogo češće nego ranijih godina.

Iako smo mu se nadali nešto kasnije već početkom jula na skoro svim radnjama I buticima možemo vidjeti natpise SNIŽENJE. POPUSTI, SEZONSKA SNIŽENJA I navedene procente. Kako kažu trgovci ovo je prvi talas gdje se može naći roba po cijenama manjim za 20, 30 I ponegdje I do 50%.

Ono što olakšava kupcima jeste činjenica da neke komade garderobe koja im se dopada, a za koje nisu htjeli da izdvajaju mnogo novca, sada mogu naći dosta povoljnije. U pojedinim radnjama farmerke po cijeni od 20KM, majice bez rukava I na bretele od 10 KM, majice kratkih rukava od 15 KM, suknje od 20KM, pantalone od 40KM pa naviše, košulje od 30KM pa naviše kao I haljine, sakoe od 40KM.

Papuče od 15KM, sandale od 25KM, cipele od 30KM, patike od 80KM pa naviše. Dječija garderoba je takođe u većini radnji snižena, a ono što je posebno aktuelno je plažni program, kupaći kostimi, torbe, haljine I šeširi. Kupci kažu da se uglavnom vode logikom da kupuju kada im šta treba, I ono što im se dopada u skladu sa svojim mogućnostima, ali da ih privlače natpisi sa radnji. Primjedbu imaju samo na neusklađenost cijena čak I na sniženju sa platežnom moći.

U razvijenom svijetu rasprodaje nisu vezane za ekonomski status potrošača. Bogati ljudi čekaju najavljena sniženja ili rasprodaje kako bi opremili kuću ili kupili sebi nešto, tako da je pravi trenutak da odete u pametnu kupovinu, ili da sačekate još koji dan za drugi talas sniženja.BN TV

Izvor: www.rtvbn.com

Komentari

Ostavite komentar