/slikaFoto: Internet
Zanimljivosti

U zarđalom starom sefu pronašli 24.000 evra!

Kompanija za recikliranje otpada iz Ipsviča, u Engleskoj, trebalo je u junu ove godine da uništi četiri stara sefa na otpadu, ali je radnike u jednom od sefova dočekalo prijatno iznanađenje: paprne novčanice i metalni novac u ukpnoj vrednosti od 20. 000 funti (oko 24. 000 evra).


Nakon što je utvrđeno da nije nezakonitog porekla, sud je odlučio da kompanija može da slobodno da raspolaže novcem, preneli su BBC i kompanija na svom sajtu.

Novac se navodno već duže vreme nalazio u trezoru, a kiša i prljavština su ostavili traga na novčanicama. Pošteni nalazači odneli su novčanice i nekoliko vreća metalnog novca u policiju.



Kompanija za reciklažu otpada "Sackers Scrap Metal & Waste Recycling" odlučila je da sav novac pokloni u dobrotvorne svrhe, te ukupnu svotu podeli na dva jednaka dela između dve ustanove za palijativnu negu.

Direktor kompanije pretpostavlja da je trezor možda stajao u staroj fabričkoj zgradi i da je zaboravljen prilikom rušenja.

"Veoma smo srećni što su odučili da podele novac na naše dve ustanove. To je divno iznanađenje pred Božić " saopštila je uprava ustanove za brigu o smrtno bolesnim osobama "Sveta Elizabeta", jedne od dve institucije koje su dobile donaciju.

Izvor:Blic.rs

Izvor: www.rtvbn.com

Komentari

Ostavite komentar