/slikaFoto: Pixabay
Život

Sirup od nane osvježava tijelo i dah

Idealno osvježenje za vrele ljetne dane kao i za svjež dah. Laka priprema, fantastičan ukus.


U toplim i vrućim danima najbolje je piti vodu, nakon vode najčešće se preporučuju rashlađeni biljni čajevi i napitci od prirodnih sokova i sirupa. Svakao se preporučuje da izbjegavate gazirane i sokove pune koncentrovanih šećera, jer samo trenutno utoljavaju žeđ, a podižu nivo šećera u organizmu.

Sirup koji će vam pružiti osvježenje, a u isto vreme učiniti da vaš dah postane i ostane svjež, možete sami napraviti kod kuće bez imalo muke.

Sirup od mente (nane) koji se pije razrijeđen i rashlađen momentalno će rashladiti i osvježiti vaš organizam, a pored toga veoma je zdrav.

Razmjera za sirup od mente ista je kao i kod pripreme bilo kog drugog sirupa - sirupa od zove, bagrema, matičnjaka ili kadulje.

Na 10 grančica mente stavite litar vode i kilogram šećera, pola limuna i oko 10 grama limunske kiseline (dvije kašičice), ističu u receptu.

U zavisnosti od toga koju količinu sirupa želite da dobijete ili s koliko mente raspolažete, dalje su razmjere 20 grančica – 2 litre vode, 2 kilograma šećera, i tako naviše.

U svakom slučaju, ovaj sirup ćete voljeti, što zbog njegovog osvježavajućeh ukusa, što zbog činjenice da će menta učiniti da vam dah bude svjež i prijatan.

Izvor: Nezavisne.com

Komentari

Ostavite komentar