/slikaFoto: Profimedia
Zanimljivosti

NOVI HIT SAVET U BORBI PROTIV KORONE: Ako je ovo ISTINA, svaki Srbin u svom špajzu ima UBICU VIRUSA!

Istraživanje koje su sproveli naučnici u Berlinu kaže da je procenat smrtnosti obolelih od korona virusa niži u zemljama gde je visok procenat onih koji jedu fermentirano povrće.


Poslednje istraživanje koje je predvodio Žan Buske iz berlinske univerzitetske bolnice, dokazuje da je i da je stopa smrtnosti niža u zemljama u kojima se u velikoj meri jede tradicionalna, fermentirana hrana.

Kako tvrde, značajne promene u mikrobiomu, prouzrokovane savremenim načinom života i manjim unosom ukiseljenog povrća, utiču na širenje i ozbiljnost bolesti. 

Mnoga hrana ima svojstva antioksidanasa, dok proces fermentacije povećava antioksidacijsku aktivnost prehrambenih proizvoda. Pod tim se podrazumeva mleko, voće, povrće i meso.

Za testiranje hipoteze tim je koristio informacije iz evropske baze podataka o potrošnji hrane Evropske agencije za sigurnost hrane (EFSA) za procenu potrošnje različitih ukiseljenih namirnica po zemljama, uključujući povrće, mleko, jogurt, kiselo mleko i ukiseljeno, odnosno marinirano povrće.

Naime, rizik smrtnosti od Covid-19 virusa smanjivao se za 35.4 odsto po svakom gramu prosečne dnevne potrošnje ukiseljenog povrća.

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Ostavite komentar