/slikaFoto: Printscreen
Zanimljivosti

Ovo su svi poznati Srbi koji su bili u paklu droge!

Bane Vidaković i afera heroin Srbiju je tokom vikenda zatekla vest da je Bane Vidaković, glumac poznat i po serijalu "Kursadžije", uhapšen sa 30 grama heroina


Mnoge naše poznate ličnosti su konzumirale drogu i to priznale, neki su bili hapšeni, a neki nisu mogli da se izbave iz kandži ovog užasnog poroka.

Bane Vidaković i afera heroin Srbiju je tokom vikenda zatekla vest da je Bane Vidaković, glumac poznat i po serijalu "Kursadžije", uhapšen sa 30 grama heroina.

Podsećamo, srpski glumac Branko Vidaković uhapšen je u subotu na Vračaru, kada je kod njega pronađena droga.Naime, policija je došla po prijavi gde su zatekli M.I. (40) kako izlazi iz garaže u kojoj se nalazio heroin. On je, nakon toga, zajedno sa Vidakovićem ušao u automobil marke “ford”.

U trenutku kada im je policija prišla, M.I. je krenuo naglo unazad i tom prilikom udario u drugo vozilo, nakon čega se zaustavio. Pošto je odbio da otvori vrata policajac je slomio staklo i uspeo da ga izvuče iz kola.

Pretresom je utvrđeno da je M.I. u hirurškoj maski koju je nosio na licu krio tri kesice sa oko deset grama heroina.

Policija je pretresla i sumnjivu garažu u kojoj je pronađeno osam kesica sa više od 20 grama heroina, a u prostorijama koje je koristio Vidaković pronađene su dve digitalne vagice i još dve kesice sa više od pet grama heroina.

Džej kokain probao u inostranstvu Džej je nekoliko puta citirao Argentinskog fudbalera Klaudija Kanidu govoreći: "Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman". Ovaj pevač je otkrio da je kokain probao sa 19 godina kada je putovao u Amsterdam.

Bane "Sanšajn" osuđen zbog "spida" Branislav Bojović, frontmen grupe "Sanšajn", osuđen je 6. aprila 2016. pred Trećim osnovnim sudom na 10 meseci kućnog zatvora zbog napada na pripadnike Interventne jedinice i posedovanja "spida", u aprilu 2014. godine kod Ade ciganlije.

Bojović je na glavnom pretresu uporno ponavljao da nije narko diler, ali i da je on bio žrtva prekomerne sile koju su protiv njega upotrebili pripadnici Interventne. S druge strane, tužilaštvo je tvrdilo da je Sanšajn povredio jednog od policajaca koji su ga privodili, kao i da nije hteo da preda drogu koja je nađena u njegovom posedu.

Poznati hip-hop muzičar je za posedovanje droge i napad na policajca prilikom hapšenja ponudio priznanje krivice u zamenu za uslovnu kaznu. Ipak, činjenica da je Bojović uhapšen sa "spidom", kao i da je napao policajce, navela je tužilaštvo da za Bojovića ipak zahteva kaznu zatvora.

Milić Vukašinović: "Ne krijem, probao sam drogu" Pevač Milić Vukašinović takođe je podelio s javnošću svoja iskustva s drogom i naveo kako se nekada znalo ko se drogira."Činili su to rokeri, a narodnjaci su pili rakiju! Ali, davno su prošla vremena kad se znalo ko je ko. Ne krijem probao sam i ja drogu, jer da nisam ne bih znao šta sve droga može da uradi sa čovekom", rekao je Milić Vukašinović, koji je imao velikih problema sa alkoholizmom, dok mu se droga smučila zbog silnih muka koje je prošao zbog zavisnosti njegove ćerke. Njegova ćerka je preminula 2018. godine.

Obećala mi je da će biti normalna i da se više neće drogirati. Mislio sam da će sve krenuti nabolje jer je pokrenula neki biznis sa dečkom, planirali su da idu i na more. Mi smo se u Beograd vratili u utorak uveče, a ona je u to vreme umirala u Sarajevu. Meni su tek ujutru javili da mi se ćerka predozirala. Kažu da je preminula oko ponoći - rekao je Milić Vukašinović za "Blic" u ispovesti nakon smrti ćerke.

Viktor Savić uhvaćen sa marihuanom Glumac je 2006. bio osuđen na novčanu kaznu od 60.000 dinara zbog posedovanja droge. Viktor Savić, Igor Grubor i Nemanja Perić uhapšeni su 16. februara na uglu ulica Kralja Petra i Kneza Mihaila. Glumac je od Grubora kupio 1,30 grama marihuane, dok je 0,48 grama hašiša već imao kod sebe.

Tokom suđenja Savić je potvrdio da je droga bila njegova, ali je rekao i da nije znao da je zabranjeno imati je.

Aca Lukas priznao da je koristio drogu. Folker je progovorio o problemu koji je imao sa drogom.

Kad sam snimio „Pesmu od bola“, imao sam samo 57 kila. Zna se i zašto, da sad ne ulazim u te teške životne priče. Jeo sam jednom u četiri dana, malo sam spavao, vilenio itd. Stvarno sam izgledao kao indijanska baba. Imao sam jedan kič kaiš, koji još uvek čuvam i on je sav u rupama. Toliko sam bio mršav- naveo je tada Aca Lukas. Pričalo se da je Lukas bio uživalac kokaina, a da je sa tom opakom drogom izašao na kraj.

Teško je, ali je moguće. Ja doduše nisam koristio heroin i nisam imao tu vrstu propadanja organizma, mozga... svega. Ali, kao čovek u ozbiljnim godinama koji ima decu, shvatio sam da je to bolest i da moram da se izvučem. I izvukao sam se - rekao je on pre nekoliko godina.

Dado Glišić popularni pevač je navodno imao problem sa kokainom. Lečio se duže vreme pa izašao kao pobednik.

Istina je da je iza mene teška životna borba iz koje sam, uz božju pomoć, izašao kao pobednik. Bio sam mlad i prilično razočaran u sve što nam se dešavalo... Nije sramota pasti, sramota je ne ustati - izjavio je jednom prilikom Dado Glišić.

Pokojni Igor Pervić problemi zbog heroina U pakao droge ušao je sa 13 godina, a njegovo iskustvo je još gore. Imao je ozbiljnih problema zbog korišćenja heroina.

Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osetim ako ponovo uzmem drogu - izjavio je Pervić tokom života.

Igor Pervić je preminuo u 52. godini u aprilu prošle godine.

Droga uništila pevače - Droga je uništila i živote mnogim poznatih u Srbiji. Srpski folker Rodoljub Rođa Raičević umro je 7. oktobra 2001. godine, u 44. godini, a pronađen je mrtav u jednom stanu u ulici 27. marta usled predoziranja.

Legendarna glumica Sonja Savić (47), preminula je 2008. godine u svom stanu u Beogradu od posledica predoziranja narkoticima. Komšije preminule glumice rekle su da je Sonja poslednjih dana izgledala vrlo loše. "Bila je bleda, izgledala je veoma loše i više je nego očito bilo da je stalno drogirana. U stanu nije bilo uopšte nameštaja, a na sve strane nalazili su se špricevi. Sonja je spavala samo na jednom starom dušeku", pričale su komšije.

Savićeva je bila bliska i sa članovima grupe EKV. Veoma je tužno da je svima njima, celoj jednoj njihovoj postavi - Milanu Mladenoviću, Bojanu Pečaru i Margiti Stefanović, droga uništila život.

Rasta konzumira marihuanu. Reper Stefan Đurić Rasta više puta je uslikan kako konzumira marihuanu, a jednom prilikom je čak i rekao:- Moje mišljenje je da travu treba probati sa 18 godina. Ja sam tu napravio grešku, bio sam mnogo mlad. Treba je probati kad si zreo i kad možeš da shvatiš šta je to.

 

 

Izvor: Espresso.rs

Komentari

Ostavite komentar