/slikaFoto: Profimedia, Facebook
Zanimljivosti

KORONA VENČANJE USRED ŠUME NA GRANICI! Šveđanin i Norvežanka rekli da svako u svojoj zemlji!

S obzirom na to da Šveđani i Norvežani ne mogu putovati jedni drugima zbog koronavirusa, jedan par je odlučio napraviti nešto nesvakidašnje i venčati se na na pravoj državnoj granici između ove dve zemlje.


Mlada Kamila iz Norveške, a mladoženja Aleksander iz Švedske svoje zavete jedno drugom rekli su pre nekoliko dana na ceremoniji održanoj na samoj granici između ove dve zemlje odvojeni samo belom trakom.

Svako se fizički nalazio u svojoj državi pridržavajući se mera o suzbijanju širenja koronavirusa. "Nismo želeli da menjamo ranije zakazani datum. Želeli smo da se venčamo", rekli su.

S obzirom na to da je Švedska imala mnogo opušteniji pristup u borbi protiv korona virusa u odnosu na ostale evropske države, a susedne države poput Norveške nisu je stavile ne spisak zemalja u koje se sme putovati.

Zbog toga se par odlučio da se venča u šumi u jugoistočnoj regiji Holebek, na samoj granici sa Švedskom.

Mladenci su stajali na suprotnim stranama, odvojeni  satenskom belom trakom.

Mlada je priznala da je takav predlog o venčanju rekli  u šali, ali da su ga prijatelji i članovi njihovih porodica prihvatili sa oduševljenjem.

Mladoženja je rekao kako ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo ko od bliskih prijatelja prisustvovatu svečanosti s obzirom na to da put do odabranog mesta vodi dugim šumskim putem. Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na svojoj "šumskoj" ceremoniji sklapanja braka.

Među gostima su bila i dvojica policajaca koja su vodila računa o tome da niko ne priđe granicu.

"Policajci su nas ljubazno zamolili mogu li i oni da prisustvovati venčanju. Naravno da smo na to pristali", kazali su mladenci.

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Ostavite komentar