/slikaFoto: Pexels
Zanimljivosti

Šta tvoji snovi govore o tvojoj vezi?

Od početka globalne pandemije, došlo je do povećanja negativnih i stresnih snova za 35%, prema istraživačima iz “Lyon Neuroscience Research” centra. Budući da su socijalne rutine druženja i kontakata poremećene, mnogi od tih snova fokusirani su na naše veze i odnose. Snovi su vrata ka našim nesvjesnim željama i osjećajima, tako da se neće uvijek poklapati sa svakodnevnom stvarnošću. Pokušavaju li nam ovi snovi usmjereni na veze, reći nešto dublje? Ili su to samo tjeskobe povezane sa pandemijom, koje se igraju dok spavamo? Otkrij u nastavku!


Snovi mogu imati mnogo značenja, tako da ne postoji jedan jasan odgovor – onoliko koliko bismo željeli da postoji. Uznemirena energija zbog globalne pandemije, može pokrenuti snove o stresu bez dubljeg značenja. Dok drugi snovi, možda šalju poruke o tome šta nam je važno i šta treba promijeniti.

Snovi koji se ponavljaju ili privlače našu pažnju više nego drugi snovi, vjerovatno spadaju u važnu kategoriju. Obrati pažnju na njih, jer oni uglavnom potiču iz naše dublje podsvijesti. Iako se snovi razlikuju u detaljima i kontekstu, postoje neke uobičajene teme koje se ponavljaju. Evo 3 uobičajena sna o vezama, koje često sanjamo i evo šta nam takvi snovi govore…

Seksualni snovi

Jedan od najčešćih snova usmjerenih na vezu je seksualni san, ali šta to znači? Da bismo bolje razumjeli ovu temu, zapitajmo se: Da li ti i tvoj partner trenutno imate dobar seks? Jeste li bili manje intimni zbog nekog stresa koji vas oboje opterećuje, pogotovo tokom globalne pandemije?

Razlikovanje ova dva iskustva je važno. Snovi mogu odražavati i neizražene želje – pogotovo ako niste imali puno seksa, a želite da jeste. Ako se ti i tvoj partner osjećate pod stresom zbog globalne pandemije i niste našli vremena za spavaću sobu, oslobodite svoj kalendar i bacite se u akciju. Dogovorite se da kod kuće postavite romantičnu, seksi atmosferu, koja će vas oboje raspoložiti.

S tim u vezi, seksualni snovi nisu uvijek samo o seksu. Ovi snovi mogu proizaći i iz čežnje za dubljom emocionalnom vezom. Da li sa partnerom praktikuješ iskrene i otvorene razgovore, maženje, dodirivanje, ljubljenje, grljenje, držanje za ruke, dakle neki iskren, blizak intimin odnos, koji ne mora uključivati seks.

Poveži se sa partnerom na dubljem emotivnom nivou. Razgovarajte o sitnicama koje vas čine sretnim, kako ste proveli dan, šta vas muči, šta vas raduje, šta želite. Obnovite zajedno emotivnu bliskost. Ne mora samo seks da bude okosnica vaše veze.

Snovi o svađi, nasilju, sukobu, stresu i napetosti

Snovi u kojima se ti i tvoj partner svađate ili doživljavate napetost i stres, obično se mogu objasniti dvjema zajedničkim temama. Da biste ih razumjeli, obratite pažnju na frustracije, strahove i osjećaje izražene u snu. Možda je moguće da se ti osjećaji kriju ispod površine, tokom budnog realnog života. Zaokupljenost poslom, brigom o djeci i drugim svakodnevnim zadacima, mogu prikriti ove temeljne osjećaje, koje krijemo pod tepihom.

Ta skrivena i potisnuta osjećanja, mogu se pojaviti u snu. Ako je to slučaj, odvoji malo vremena da zabilježiš svoja osjećanja, uzimajući u obzir osjećaje koji mogu proizaći iz ličnih potreba, kao i potreba koje tvoj partner ne zadovoljava. Rano rješavanje ovih problema, može spriječiti daljnji sukob, stres i svađu.

Snovi u kojima ne možeš doći do druge osobe, ne možeš je kontaktirati

Ovaj san može govoriti o tome da nemaš iskren i otvoren odnos sa partnerom, da nemaš dublju emotivnu povezanost. Sanjaš li da zoveš imenom partnera, a on se ne odaziva ili da ga pokušavaš nazvati telefonom, a on se ne javlja?  Partner kao da te ne može čuti, kao da ne možeš doprijeti do njega.

Ovaj san može biti znak da se u svojoj vezi osjećaš potcijenjeno, zanemareno, postiđeno. Ova osjećanja mogu proizaći iz borbe sa ravnotežom poslovnog i privatnog života, bojiš se kako da uskladiš privatni i poslovni život ili vas dvoje jednostavno kada dođete s posla, samo buljite u televizor do kraja večeri.

Ako bilo koji od ovih osjećaja zvuči istinito, razmisli o stvaranju zajedničkog ritula nakon posla sa svojim partnerom. Neku aktivnost u kojoj možete više zajedno uživati, šetnja, spremanje romantične večere, zajedničko spremanje stana, društvena igra…

Rituali pomažu u usklađivanju naših namjera. Zajedničko predavanje ritualu, može vas oboje osposobiti da se prebacite iz režima rada i posla i budete istinski prisutni i povezani jedno s drugim.

Savjet za kraj

Snovi o tvojoj vezi su znak da ti je stalo – i do sebe i do svog partnera. Kad te snove prihvatiš s osjećajem znatiželje, umjesto osuđivanja, oni mogu postati snažni izvori transformacije, iscjeljenja i promjene.

Izvor: Ultra.ba

Komentari

Ostavite komentar