/slikaFoto: Profimedia
Život

UVEDITE OVA TRI NAPITKA U SVAKODNEVNU RUTINU! Očistićete organizam od toksina i spasiti od BOLESTI!

Vremenom se u telu sakupljanju toksini, a glavni razlog za to je moderan način života – loša ishrana, alkohol, cigarete, zagađen vazduh...


Nakupljanje toksina može da naruši funkcionisanje organizma i dovede do pojave raznih bolesti, zbog čega je jako važno da to izbegnete.

Uz zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnosti, koji su svakako preporučljivi, toksine iz tela možete da izbacite i uz pomoć ova tri napitka.

Topla voda sa limunom

Svaki dan započnite čašom tople vode u koju ćete iscediti limun. Ova magična kombinacija pomoći će da isperete toksine iz tela, a za još bolje rezultate ovoj mešavini možete da dodate i malo đumbira.

Kombinacija limuna i đumbira je takođe sjajna jer pomaže varenje i uzbrava metabolizam.

Najbolje je da ovaj napitak pijete ujutru, praznog stomaka, kako bi detoksikacija bila efikasnija.

Zeleni čaj

Previše kofeina nije dobro za telo, zato je svakako pametnije da kafu zamenite zelenim čajem. Pored toga što će pročistiti sistem za varenje, takođe pomaže i u ubrzanju metabolizma, pa samim tim doprinosi i mršavljenju.Voda

Voda

Svima dostupan i najzdraviji napitak na svetu, a opet, mnogi ne piju dovoljno vode. Telu je potrebno da uvek bude hidrirano da bi proizvodilo pljuvačku i da bi izbacivalo višak hrane iz creva, a kroz mokraću i izmet izbacuju se i toksini. Generalno govoreći, prosečna osoba bi trebalo da pije osam do deset čaša vode dnevno ili oko dva litra.

Ako ne pijete dovoljno vode dnevno i želeli biste da povećate unos, najbolja opcija je da sa sobom uvek nosite flašicu, kako bi vam voda uvek bila pri ruci.

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Ostavite komentar