/slikaFoto: Profimedia
Zanimljivosti

Arja je bio najdeblji dečak na svetu, tamanio je NUDLE, a sada je MRŠAVIJI za 107 KG

Arja Permana iz Indonezije sa samo 10 godina imao je 192 kilograma, koji je posebno voleo da jede nudle, slatkiši i pije gazirana pića.


Da bi skinuo toliki višak, morao je da ide na operaciju odstranjivanja želuca, ali je i pre toga morao da smrša. Lekari su mu prepisali dijetu koja se sastojala samo od voća i povrća i mnogo hodanja i plivanja, ali je uspeo da smrša svega devet kilograma za četiri meseca, jer je uz podršku roditelja prečesto kršio dijetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ade Rai (@ade_rai)

Ipak, dve nedelje pre opacije koju je imao aprila 2017. godine uspeo je da skine još 17. Nakon toga, nastavio je da mršavi, a i dalje je na režimu zdrave ishrane, dok uz to i redovno vežba. Velika promena mu je količina hrane koju sada unosi, sada je Arja sit nakon samo šest kašika obroka. Čudi ga i činjenica da sada bez problema može da izađe napolje i igra se sa vršnjacima.

Arja je na kraju uspeo da smrša oko 107 kilograma. Živi potpuno drugi život. Može da uđe u avion, može da trči, može da se popne uz stepenice. Mnogo je pomoglo, kaže, što je promenio svoje obrasce jela i spavanja. Danas jede tri obroka dnevno, a uglavnom su to pečena piletina, pirinač, tofu i tempe.

Nekada sam spavao od četiri ujutro i ustao bih u tri popodne. Danas legnem u krevet u 10 uveče i ustajem rano. Nekada sam jeo samo nudle i gazirana pića. Pirinač nisam jeo skoro nikad. Sada sam usvojio zdrave navike u ishrani, a uz to i vežbam. Život mi je potpuno drugačiji - kaže.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bali Dwipa (@bali.dwipa_)

 

 

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Ostavite komentar