/slikaFoto: Kurir
Estrada

Petar Grašo i kolege pevači oprostili se od Đorđa Balaševića: Počivaj u miru, PANONSKI MORNARU!

Čuveni kantautor Đorđe Balašević preminuo je  u 67. godini.  


Od umetnika se oprostio i hrvatski kantautor Petar Grašo.

Pre svega iskrena sućut obitelji. Osim toga, iskrena sućut svakom čoveku koji je odrastao u tom vremenu, jer je on osim svoje obitelji svima nama na neki način bio otac. Otac kroz detinjstvo, kroz sve - ljubav, razočarenja, sve neke najlepše momente. Ovo je nenadoknadiv gubitak.

Obelježio je vreme i bio je doista najbolji. Ne jedan od najboljih, nego u svojoj branši najbolji i ne znam više šta bih kazao, osim onih kliše stvari - da će ostati uz svoje pjesme živ. On je već odavno ostako kroz svoje pesme i odavno je ušao u legendu. Ova smrt je, da budem malo duhovit, zaista bila potpuno nepotrebna.

Ja sam sad u ovoj očajničkoj šali kazao da bismo svi mi dali dvije godine svog života da bi Balašević živeo još sto. Ja sam doista odrastao uz njega. Imao sam veliku sreću da sam ga u nekoliko navrata vidio i boravio sa njim neko vrijeme.

Možemo bit sretni da smo ga imali. Doista sam pogođen. On je bio jedan od onih rijetkih izvođača koji je bio glazbena kulisa svih generacija. Sve generacije i nacionalnosti su ga jednako voleli. On je bio jedan od onih koji razbija apsolutno sve granice - rekao je Petar Grašo za Kurir.

Na društvenim mrežama tugu za Panonskim mornarom, podelili su i Toni Cetinski, Hari Verišanović i Lena Kovačević.

Počivao u miru, "Panonski mornaru", saučešće porodici - napisao je Toni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lena Kovacevic (@lenakovacevic_official)

Bio si najveći. Počivaj u miru - napisao je Hari.

Život je more, slomljeni svi zbog tvog odlaska - napisala je Lena.

Pevačica Marija Šerifović takođe se oprostila od Balaševića.

Tužan dan za umetnost, za sve koji su ga voleli i kojima je ostavio stihove za večnost. Veliki Đorđe Balašević, simbol slobode i ljubavi. Izražavam saučešće porodici i prijateljima - napisala je Marija.

Halid se na zvaničnom Fejsbuk nalogu od prijatelja oprostio objavivši njegovu fotografiju, uz reči koje paraju srce.

Jednostavno ću da zaćutim. Neka ti je laka crna zemlja - napisao je Bešlić.

Pevač Željko Joksimović se na svom Instagram profilu oprostio potresnim rečima.

"Nismo se poznavali, ali za sve sto je uradio, kao i za sve što dugo, dugo, bilo ko drugi neće... Kapa dole!", napisao je Željko.

Snežana Đurišić govorila je o pokojnoj muzičkoj legendi, te tom prilikom istakla da, iako ga nije poznavala, nije propuštala nijedan njegov koncert.

Šokirala me je vest, nisam znala da je bolestan. Nisam ga lično poznavala, ali sam posećivala sve njegove koncerte. Imao je divnih tekstova, njegov dar je bio neponovljiv i mislim da će taj pečat ostati zauvek. Izgubili smo ga fizički. Bio je umetnik neprocenjive vrednosti. Njegovi tekstovi su mnogo govorili. Kapa dole - rekla je Snežana u Premijeri.

 

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Ostavite komentar