/slikaFoto: Image by Klaus Hausmann from Pixabay
Zanimljivosti

Istraživanje otkrilo kako muškarci mogu do više seksa s partnerkom

Recept za više seksa i pobuđivanja želje kod partnerice postoji, ali to ne mora da znači da će vam se i svidjeti.


Istraživanja pokazuju da muškarci koji rade više kućanskih poslova, više i češće uživaju u seksu.

Izvucite usisavač iz spremišta i svoj najseksi par gumenih rukavica ako ste muškarac koji bi volio više intimnog druženja s partnerkom - jer parovi koji pravedno dijele kućanske poslove više i uživaju nakon njih, u krevetu.

Istraživanje sa Univerziteta Juta i Univerziteta Kornel otkrilo je da parovi koji prate ravnopravniju podjelu rada u kući doživljavaju aktivniji seksualni život. S druge strane, parovi u kojima žena obavlja glavni dio poslova u kući rjeđe su intimni, prenosi "IFL Science".

Sretniji parovi češće su intimni
Parovi koji su prijavili da ravnopravno dijele poslove u kući imali su polne odnose 6,8 puta mjesečno. To se upoređuje s parovima koji su se držali 'tradicionalnijih' rodnih uloga koji su imali polne odnose oko 5,8 puta mjesečno.

Ova studija, objavljena u "Journal of Marriage and Family", stoji u suprotnosti s pomalo zloglasnim člankom časopisa "New York Times" iz 2014. pod naslovom 'Ubija li ravnopravnost polova seksualne živote?'.

Taj članak je tvrdio da su muškarci u brakovima koji rade jednake količine poslova u kmući bili manje zadovoljni te se manje seksali, jer su na neki način bili 'manje muževni'.

U saopštenju za štampu, istraživači objašnjavaju da je sve povezano s načinom na koji se dijeljenje kućanskih poslova može povezati s povećanjem socijalne jednakosti. To zauzvrat dovodi do pravednijih, a time i sretnijih partnerstava. I, naravno, sretnija partnerstva donose i više sreće.

Jednakost je seksi
Autori objašnjavaju:

"Parovi izvještavaju da imaju više i kvalitetniji seks kada su zadovoljni svojim vezama. U današnjoj društvenoj klimi kvaliteta i stabilnost odnosa uglavnom su najviši kad parovi podijele rad u kući na način koji smatraju pravednim ili poštenim".

Takođe citiraju istoričarku Stefani Konc koja je objasnila:

"Nekad se ljubav gledala kao privlačnost suprotnosti, a svaki se partner u braku specijalizovao za jedinstveni skup vještina, resursa i osjećaja za koje se vjerovalo da drugom polu nedostaje. Danas se ljubav temelji na zajedničkim interesima, aktivnostima i osjećanjima. Tamo gdje su razlike nekada bile osnova želje, jednakost sve više postaje erotska".

Izvor: nezavisne.com

Komentari

Ostavite komentar