/slikaFoto: Printscreen
Zanimljivosti

Napustila fakultet, postala influenserka i milionerka

Influenserka Aleksa Kolins (25) ima 1,2 miliona pratilaca na Instagramu i uživa u životu sa svojim dečkom Tomom Šildom (31), koji se bavi nekretninama.


"Došla sam do milion pratilaca u maju 2020. i to je bilo odlično, ali želim nastaviti rasti. Sada sam milionerka, zaradila sam svoj prvi milion dolara baš prije nego sam došla do milion pratilaca. Moj dečko i ja čak smo uspjeli kupiti i kuću zajedno. Imamo četiri spavaće sobe i bazen. Jako je lijepo za naš prvi dom i jako smo uzbuđeni zbog zajedničkog života", rekla je ona.

Aleksa je odrasla u Palm Biču u južnoj Floridi i otkad je pokrenula svoj profil na Instagramu, to je tretirala kao posao.

"U početku na to nisam gledala kao na posao s punim radnim vremenom, uvijek sam mislila da će to biti nešto 'sa strane', ali znala sam da je Instagram pravi put. Počela sam raditi kao model s 18 godina i slike s modnih snimanja koristila sam kako bih stekla što više pratilaca. S vremenom, postala sam nešto kao influenserka.

Studirala sam komunikacije tri godine, ali odlučila sam uzeti pauzu prije zadnje godine i nikada se nisam vratila. Trebale su mi tri godine da vidim kako se moj posao razvija i raste i tada sam napustila školu jer sam shvatila šta želim raditi. Već sam radila s mnogo poznatih brendova i znala sam da postoje mnoge poslovne prilike.

Treba vam oko 50.000 pratilaca da počnete zarađivati, tada postajete mikro-influenser. Moji roditelji nisu bili sretni jer sam napustila školu. Njihova generacija ne razumije šta je Instagram ili moć društvenih mreža. Bili su odlučni da moram završiti školu, ali rekla sam im da me moraju slušati, da živimo u novom vremenu i da je to ono što ću raditi. Bila sam jako samouvjerena i ispalo je super", ispričala je ona.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Collins (@alexacollins)

Aleksa danas radi s brendovima poput PrettyLittleThing, Fashion Nova, Urban Decay i Tart Cosmetics.

Svoj broj pratilaca povećavala je tako što je stavljala objave dva puta dnevno, komunicirala s pratiocima i 'dokumentovala svaki djelić svog života'.

"To je zainteresovalo ljude. Ljudi su to željeli gledati pa sam počela više toga objavljivati o svom životu, mojoj rutini te kako idem na snimanja i pripremam materijal za Instagram. Počela sam stvarati malu zajednicu u kojoj je bilo muškaraca i žena. Od trenutka kada se probudim, oko 7:30, cijeli svoj dan provedem na društvenim mrežama, uvijek sam jako zaposlena.

Prvo odgovaram pratiocima, zatim poslijepodne stvaram novi materijal, po gradu fotografišem robu za razne brendove. Tada dođem kući i moram obraditi fotografije, a imam i YouTube kanal pa i oko toga imam posla", rekla je ona.

Danas Aleksa živi u luksuzu, putuje po cijelom svijetu i ormar joj je pun dizajnerskih komada.

"Putovanja su najbolji dio posla. Najdraže mjesto na kojem sam bila je Hrvatska, a bila sam u cijeloj Evropi", otkrila je.

Dodala je i da joj se javlja puno muškaraca.

"Ne znam koliko se to mojem dečku sviđa. Puno muškaraca me želi izvesti napolje, a uvijek mi je zanimljivo kada me pokušaju zavesti i neke zvijezde, ali o tome ne želim pričati kako neko ne bi upao u nevolju. Dosad su me na sastanak zvali igrači američkog fudbala, glumci i muzičari. Ali ja sam u sretnoj vezi i nikome ne odgovaram na takve poruke"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Collins (@alexacollins)

Izvor: nezavisne.com

Komentari

Ostavite komentar