/slikaFoto: Pixabay
Život

Žene otkrile s kojim tipom muškaraca je najbolji orgazam

Ženski orgazam oduvijek je bila složena tema i mnogi muškarci još ga uvijek doživljavaju misterijom, nadajući se kako su savladali znanje i tehnike da ga pruže - ali bez potpune sigurnosti da to i jeste zbilja tako.


Međutim, čini se da se najmanje trebaju brinuti oni sa smiješkom na licu, pokazala je nova studija.

Istraživanje je provedeno na 103 žene u dobi dobi od 20 do 69 godina, koje su ispunile više od sat vremena ispitivale upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti. Žene koje su bile u predanim, dužim vezama nisu bile dio ankete jer su osobe koje su je provodile vjerovale da "se osobe u vezi mogu osjećati obveznima ocjenjivati ​​svog trenutnog partnera povoljnije nego što je činjenično tačno", piše IFL Science.

Ko se ne voli dobro nasmijati?

Prema njemu, muškarci koje većina ljudi označava kao "duhovite", odnosno skloni su šalama i zabavnim razgovorima, prema anketi su ispali najbolji ljubavnici.

Zapravo, istraživanje nedavno objavljeno u Socioaffective Neuroscience & Psychology primjećuje da su šaljivi, kreativni i emocionalno topli muškarci češće ženama "pružili orgazme", a pripadnice ljepšeg pola orgazme s njima ocjenjuju kao "najbolje".

Cilj istraživanja bio je otkriti koje su osobine kod muškaraca povezane s njihovim pružanjem najugodnijeg orgazma. Prema studiji, vesel i zaigran karakter koji se doživljava i kao dobro raspoloženje kod muškaraca bila je faktor postizanja pamtljivih seksualnih vrhunaca. To sugeriše da humor vodi do bliskosti koja omogućava ženama da iskuse intimnost na mnogo višem nivou.

"Obrazac pronađen u našim rezultatima sugeriše da su ženski orgazmi više zavisili o osobinama koje potencijalno predstavljaju ulaganje i pažljivost (npr. vjernost, emocionalna toplina i duhovitost) nego ono što zovemo klasični biljezi dobrih gena i muškosti, poput istaknute čeljusti i sličnog", izvijestili su istraživači.

Prema studiji, najbolja iskustva žene su imale s muškarcima s pozitivnim karakterističnim osobinama.

Partneri koji su izazvali odlične orgazme ocijenjeni su duhovitijim, kreativnijim, toplijim, vjernijim i s ugodnijim mirisom od onih s kojima nisu doživjele pamtljive orgazme, a takođe su se i više potrudili da žena dođe do vrhunca, napominje se u studiji.

Tim je ukazao na neka ograničenja svoje studije, uključujući poteškoće u raščlanjivanju koje karakteristike izgleda najviše doprinose ženskom orgazmu. Naprimjer, veće razine humora i kreativnosti mogu jednostavno pridonijeti ocjeni atraktivnosti, što zauzvrat povećava vjerovatnost orgazma.

Visina prihoda, širina ramena i samopouzdanje

U prethodnim studijama od psiholoških osobina dobrog ljubavnika, žene su najčešće isticale dva faktora - samopouzdanje i visinu prihoda muškarca. Naime, vjeruje se kako muškarci koji dobro zarađuju te imaju visoko samopouzdanje, u krevetu pokazuju više inicijative, manje su skloni samokritici te im je draže eksperimentisati.

Što se tiče poželjnih fizičkih osobina i lakoće postizanja orgazma, ranija su istraživanja otkrila kako je orgazam u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerici, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom - širinom njegovih ramena.

Iako zvuči pomalo bizarno, i nije baš tako - objašnjavaju stručnjaci. Naime, širina ramena povezuje se s višim nivoom testosterona.

Izvor: nezavisne.com

Komentari

Ostavite komentar